Lækre amerikanske pandekager!
Lækre amerikanske pandekager
Amerikanske pandekager er så lækre og helt klassiske i det amerikanske køkken. De er uundværlige til en god brunch med sirup og en smørklat, så bliver det ikke meget bedre! Så skulle det da lige være med en god hjemmelavet blommemarmelade med et strejf af kanel og med frisk skåret blommer og bananer ovenpå!
Her er hvad du skal bruge:
4 pers.
2.5 dl. Kærnemælk
140 g. Hvedemel
0.25 tsk. Natron
1 tsk. Bagepulver
2 spsk. Sukker
50 g. Smør
2 Æg
Sådan skal det gøres:
Tørstoffer (mel, sukker, bagepulver og natron) blandes.
Smørret smeltes (må ikke brune). Ægget piskes let med gaffel.
Kærnemælk, pisket æg og smeltet smør piskes let sammen. Tørstoffer iblandes.
Hvis muligt – lad blandingen hvile 1/2 times tid i køleskabet.
Bages på tør blinispande eller lille stegepande. Vendes, når der begynder at være luftbobler på oversiden.
Serveres evt. i en stak med sirup og smørklat.
Jeg lavede også en version med min hjemmelavet blommemarmelade med et strejf af kanel og med frisk skåret frugt til.
AmatørkokkenVelbekomme!
Lækkert!