Lækker syndig brunsviger!
Lækker syndig brunsviger!
Der er da ikke noget bedre end en lækker snasket brunsviger!
Denne her bør du ikke gå glip af!
Her er hvad du skal bruge:
bradepandeform ca. 35x25cm
Dej:
25 g. gær
25 g. sukker
et nip salt
250 g. hvedemel
1½ – 1¾ lunken mælk
25 g. blødt smør
Fyld:
125 g. smør
150 g. brun farin
4 spsk. sirup
Sådan skal det gøres:
Gæren opløses i den lunkne mælk. og hvedemel, sukker og salt æltes godt sammen. Gerne på maskine.
Skær smørret i mindre stykker og ælt ind i dejen.
Lad dejen hæve lunt under et viskestykke i 20 min.
Nu til fyldet.
Smelt smørret og tilføj brun farin og sirup. Rør det godt sammen til en ensartet masse.
Rul dejen ud til et rektangel, og læg den i en bagepapirklædt bradepande på ca. 35×25 cm. Brug din finger til at prikke hulninger i dejen, så fyldet kan løbe derned. Hæld fyldet på dejen, lad det hæve lunt i yderligere 20 min, og prik endnu en gang huller i dejen. Jo flere huller du laver, des mere snasket bliver det endelige resultat. Bag brunsvigeren i ca. 12-15 min ved 180 grader alm. ovn.
Brunsvigeren er allerlækrest, når den stadig er lun og svampet. Som med de fleste andre fede gærdeje bliver den nemlig tør efter få dage.
AmatørkokkenVelbekomme!
Ingen kommentarer endnu