Lækker lakselasagne med cremet spinat og røget laks
Lækker lakselasagne med cremet spinat og røget laks
Jeg elsker lakselasagne, men jeg har altid haft den indstilling at det var besværligt og dyrt. Det tager jeg tilbage igen!
Denne lakselasagne er med frossen spinat, madlavningsfløde og koldrøget laks. Du kan også sagtens bruge fersk laks, der er skåret i tynde stykker. Jeg har skrevet 200 g. røget laks, men hvis du ønsker den mere “fisket” kan du evt. tilføje mere laks eller måske rejer.
Denne udgave er forholdsvis mild i smagen, ønsker du mere power kan prøve at smage dig frem med tomat, muskatnød, løg, hvidløg eller dine yndlingskrydderier
Her er hvad du skal bruge:
1 ovnfast fad ca. 18 x 30 cm
800 g. frossen helbladet spinat
1/2 L madlavningsfløde 8%
200 g. røget laks
lasagneplader
150-200 g. revet ost
citronsaft, salt, peber, hvidsløgspulver, løgpulver efter smag
Sådan skal det gøres:
Kom den frosne spinat i en tykbundet gryde. Damp spinaten ved kraftig varme og under omrøring til alt vandet er fordampet. Det er vigtigt at vandet fordamper eller bliver det en meget tynd “sauce”.
Når vandet er fordampet hældes madlavningsfløden i, og den står og simre i 10 minutters tid ved svag varme. Det er meningen at den skal være rimelig tynd. Smag til sidst den cremede spinat til med citronsaft, salt, peber, løgpulver og hvidløgspulver.
I dit ovnfaste fad starter du med den cremede spinat. Husk at der skal være til 4 lag spinat og 3 lag med laks, da vi slutter af med spinaten på toppen.
Så det vil sige:
- Cremet spinat
- Røget laks
- Lasagneplader
- Cremet spinat
- Røget laks
- Lasagneplader
- Cremet spinat
- Røget laks
- Lasagneplader
- Cremet spinat
Lakselasagnen sættes i en 175° alm ovn i 10 min.
Efter de første 10 min. tages lakselasagnen ud og drysses med revet ost og groft salt på toppen.
Stil den tilbage i ovnen og bag den yderligere 20 min.
Hvis osten ikke har fået farve nok, kan du de sidste 2 min. skrue helt op for ovnen og evt. sætte grill funktion på, men pas på, det går hurtigt.
Velbekomme!
Amatørkokken
Ingen kommentarer endnu