Salat med kartofler, asparges, radiser og varmrøget laks!

klassiske tarteletter med høns i asparges!

klassiske tarteletter med høns i asparges! 
Mormor har altid være mad-mormor. Der er bare opskrifter kun mormor kan lave!
Jeg er efterhånden ved at have lært en del af dem og nu var det tarteletternes tur!
Min lillebror ELSKER mormors tarteletter! – Så da mormor skulle have skiftet dæk, måtte lillebror jo betales i tarteletter! – Det gik rent ind!

Her er hvad du skal bruge:
6 pers.

1 kylling (1400 g. eller større)
2 ds. hvide aspargessnitter (Gem væsken)
2 terninger af hønsebouillon
2-3 pk. tarteletter

Sauce:
1,5 dl. flydende margarine
3 store spsk. hvedemel
1,5 dl. fløde (Valgfrit)
Væsken fra den kogte kylling
Salt og peber

Sådan skal det gøres:

Start med at koge kyllingen i en stor gryde med vand, så det dækker hele kyllingen. Put de 2 hønsebouillon terninger i vandet. Husk at gemme vandet fra kyllingen.

Når kyllingen er kogt skæres den ud i mellemstore grove tern.

Åben asparges dåserne en smule, så væsken kan løbe ud uden at aspargesene ryger ud.

Nu er vi klar til at lave saucen.

Smelt margarinen i en stor gryde. tilsæt melet og pisk godt igennem.

Tilsæt nu væsken fra aspargesene lidt efter lidt. Væsken fra begge dåser bruges.
Derefter tilsættes skiftevis fløde og væsken fra kyllingen til saucen, er som en tyk bearnaisesauce.
Nu tilsættes de hvide aspargessnitter og kyllingen og der smages til med salt og peber.

Lun tarteletter i ovnen og læg dem på et fad. Fyld tarteletterne med høns/asparges fyldet og pynt evt. med frisk karse på toppen! 😀 Nemmere bliver det ikke!

Velbekommen!

Amatørkokken

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Salat med kartofler, asparges, radiser og varmrøget laks!