Kartoffelvafler med spæde salatblade, røget laks, urtedressing, rejer, dild og radiser!
Kartoffelvafler med spæde salatblade, røget laks, urtedressing, rejer, dild og radiser!
Mormor og jeg var enige om at vi begge ønskede noget let aftensmad og da jeg stod for madlavningen, var det da en god mulighed for at prøve min nye vaffel silikone form af. Jeg har længe ønsket mig at lave belgiske vafler osv, men sådan en monstrum fylder jo det halve af skabet! Men så så jeg denne form og den måtte jeg da bare eje! Men man måtte da kunne lave andet end søde vafler? – helt bestemt!
Dejen bestod af kogte kartofler, en smule smør, æg, hvedemel, salt og bagepulver.
Smurte formene godt, hældte dejen i formene, bagte dem i 10 minutters tid, vendte dem nemt ud af formen og lagde dem så på et stykke bagepapir og bagte dem sprøde til sidst! Super nemt og sååå lækkert!
Og så passede det bare super godt med røget laks, urtedressing, rejer, radiser og dild!
De kan også deles i halve og bruges som en lækker forret.
Jeg viser et billede af formen nederst i opslaget! 😀
P.S. vaflerne kan også laves i et alm. vaffeljern (Hjertevaffeljernet) Der følger du bare opskriften og bager dem som almindelige vafler.
Her er hvad du skal bruge:
Kartoffelvafler:
4 stk.
275 g. kogte kartofler
20 g. smør
2 æg
1 dl. hvedemel
1/2 tsk. salt
1/2 tsk. bagepulver
Urtedressing:
150 g. friskost med hvidløg eller urter.
3-4 store spsk. creme fraiche 18%
2 tsk friskhakket dild
2 tsk. friskhakket purløg
1/2 – 1 tsk. revet citronskal (kan undlades)
salt og peber efter smag
Dertil skal der bruges:
Spæde salatblade
ca. 150-200 g. røget laks
ca. 100-150 g. rejer
radiser skåret i skiver
frisk dild til pynt
Sådan skal det gøres:
Kartoffelvafler:
Mos de kogte kartofler med smørret.
Pisk æg og hvedemel sammen til en ensartet masse.
Tilføj kartoffelmosen og salt til ægge/mel massen.
Smør formen godt med smør eller olie.
Fordel dejen i de 4 huller og bag dem ved 220° alm ovn i 9-10 min.
Vend stille vafler ud på en bageplade med bagepapir og bag dem yderligere 8-10 min. ved samme temperatur til de bliver brunere og mere sprøde.
Lad vafler køle lidt af inden de anrettes og serveres.
Urtedressingen:
Friskost, dild, purløg og citronskal blandes sammen.
Til sidst blandes creme fraichen i, og der smages til med salt og peber.
Stil den på køl til den skal bruges.
Anret nu kartoffelvaflerne med sprøde salatblade, røget laks, urtedressingen, rejer, radiser skåret i skiver og til sidst pynt med frisk dild.
som lovet er her et billede af både de færdige kartoffelvafler og formen jeg bruger til netop dette.
Jeg købte min på wish til lige under 30 kr. inkl. fragt. Den kan vidst også købes i dk til omkring de 200 kr.
AmatørkokkenVelbekomme!
Lyder lækkert. Skal prøves i dag