Mormors hvidkålsrouletter – kåldolmer
Mormors hvidkålsrouletter – kåldolmer
Mormors hvidkålsrouletter er altså virkelig gode. De steges til aller sidst, så de får en lækker smørstegt skorpe, så går man altså ikke helt galt i byen.
Her er hvad du skal bruge:
8 stk. – 4 pers.
1 hvidkålshoved/8 hvidkålsblade
Fars:
500 g. hakket svinekød
1 løg
1 æg
1 spsk. mel
1 spsk. rasp
ca. 1,5 dl. vand
1-2 tsk. salt
1 tsk. peber
Kødsnor
smør/margarine til stegning
Sådan skal det gøres:
Vi starter med at koge hele hvidkålshovedet i ca. 10-15 min. i en gryde med vand så det dækker hvidkålshovedet halvt.
Derefter fisker du kålhovedet op og lader det køle en smule af. Derefter er det meget nemmere at få bladene af. Gem vandet
Rør nu farsen sammen. Hakket svinekød, finthakket løg, æg, mel, rasp, vand, salt og peber røres sammen til en lind fars.
Del farsen i 8 dele og kom det på hvert af de 8 hvidkålsblande. Pak dem stramt sammen og bind dem med kødsnor/bomuldssnor.
Put dem nu tilbage i vandet du brugte til at koge kålhovedet i. Lad dem simre i 30 min.
Efter 30 min. fiskes de op af vandet. Gem vandet til sovsen.
På en varm pande steges hvidkålsrouletterne nu i en god klat smør til de er flotte brune.
Imens kan der jo laves en sovs af f.eks kålvandet, lidt hønseboullion, mælk/fløde, kulør og jævner. Salt og peber.
Tip:
Hvis du ikke skal spise alle hvidkålsrouletterne på samme tid, kan du efter de er kogt, lade dem køle af og fryse dem.
Så er de lige så fine til lige at tage op og brune på panden og vupti, så har du fine lækre hvidkålsrouletter.
AmatørkokkenVelbekomme!
Hvorfor kan man ikke bare printe opskriften
Hvis jeg kopierer opskriften skal jeg også printe både billeder og kommentarer
Så desværre nej tak til en ellers dejlig opskrift