Hjemmelavet smovse skumfiduser!
Hjemmelavet smovse skumfiduser!
Købe skumfiduser smager ganske fint, men når du først har smagt hjemmelavet skumfiduser, bliver det altså ikke meget bedre. Det eneste du behøver er portion tålmodighed og en køkkenmaskine. Så har du snart skumfiduser! 😀
Her er hvad du skal bruge:
2 dl vand
400 gram sukker
1 stang vanille
20 blade husblas (34 gram)
200 gram flormelis
Sådan skal det gøres:
Læg husblassene i blød i koldt vand. Husk at lægge dem i en af gangen eller sidder de sammen.
Bring vand og sukker i kog i en gryde.
Kom vanillekornene fra de flækkede vanillestænger i vandet.
Lad det koge i 20 minutter. (Til 110 grader C.) Det er vigtigt at det når op til de grader, da den korrekte mængde vand fordamper.
Kom derefter husblassen i et par stykker af gangen og rør rundt indtil det hele er smeltet.
Tag det af varmen og lad det køle af i 10 minutter (til 100 grader).
Si et tykt lag flormelis i bunden af en bradepande.
Pisk sukkermassen med en røremaskine eller håndmixer. Pisk i laaang tid. Indtil det er meget tykt. Der skal både piskes luft ind og det skal køle af.
Jeg pisker ca. et 20 min. med min køkkenmaskine på højt niveau.
Hæld derefter sukkermassen over i bradepanden med flormelisen. Bred det ud i et jævnt lag. Ca. 2 – 2 1/2 cm tykt.
Strø mere flormelis ud over sukkermassen.
Lad den køle af til det er helt koldt.
Vend den evt. ud på et bord.
Del den så op i tern ved at klippe med en saks eller ved at skære med en olieindsmurt kniv. En rund pizzakniv kan også bruges.
Jeg vendte min skumfidusmasse ud på et spækbræt, og skar den først i strimler med en brødkniv. Så tog jeg en strimmel af gangen over i bradepanden med med alt den resterende flormelisen og rullede den rundt så den ikke var så klistrede og klippede derefter ud i passende stykker. Super nemt! Så skal der smovses!
velbekomme!
Ingen kommentarer endnu