Sprøde rugbrødschips med røget laksesalat

Hjemmelavet gammeldags rødkål

IMG_1698

Jeg fortrækker min rødkål helt neutral, den skal ikke overdøve resten af julemaden!

Hjemmelavet rødkål er så lækkert, og egentlig utrolig nemt at lave. Her får I lige min fortrukne opskrift på rødkål! 🙂

Her er hvad du skal bruge:

1 kg rødkål
ca. 100 g smør
ca. 1 dl almindelig lagereddike
2-3 dl koncentreret ribssaft/ribsgele
1-2 tsk. salt
4-5 kryddernelliker
sukker efter smag
ribsgelé

Sådan gør du:

Skær kålen i ganske tynde strimler, og del den yderligere i mindre stykker.

Smelt smørret i en gryde, og kom kålen ved. Lad den stege over middel varme, mens der hele tiden røres rundt, indtil kålen er faldet helt sammen. Tilsæt eddike, ribssaft og salt samt kryddernelliker, læg låg på, og lad kålen simre helt roligt i mindst to timer. Rør i den med jævne mellemrum, og tilsæt evt. lidt mere ribssaft eller lidt vand, hvis den koger tør.

Smag den så til med ribsgelé, sukker og evt. lidt mere salt.

Lav gerne rødkålen, nogle dage før den skal bruges – den bliver bedre af at stå og trække lidt.

Velbekomme

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Sprøde rugbrødschips med røget laksesalat