Hjemmelavet gammeldags rødkål
Jeg fortrækker min rødkål helt neutral, den skal ikke overdøve resten af julemaden!
Hjemmelavet rødkål er så lækkert, og egentlig utrolig nemt at lave. Her får I lige min fortrukne opskrift på rødkål! 🙂
Her er hvad du skal bruge:
1 kg rødkål
ca. 100 g smør
ca. 1 dl almindelig lagereddike
2-3 dl koncentreret ribssaft/ribsgele
1-2 tsk. salt
4-5 kryddernelliker
sukker efter smag
ribsgelé
Sådan gør du:
Skær kålen i ganske tynde strimler, og del den yderligere i mindre stykker.
Smelt smørret i en gryde, og kom kålen ved. Lad den stege over middel varme, mens der hele tiden røres rundt, indtil kålen er faldet helt sammen. Tilsæt eddike, ribssaft og salt samt kryddernelliker, læg låg på, og lad kålen simre helt roligt i mindst to timer. Rør i den med jævne mellemrum, og tilsæt evt. lidt mere ribssaft eller lidt vand, hvis den koger tør.
Smag den så til med ribsgelé, sukker og evt. lidt mere salt.
Lav gerne rødkålen, nogle dage før den skal bruges – den bliver bedre af at stå og trække lidt.
Velbekomme
Ingen kommentarer endnu