Oldemors kokoskager

Hjemmelavet flødeboller

IMG_1879

Hjemmelavet flødeboller smager såå godt! Og så er de jo hjemmelavet! – Kom Igang!

Hjemmelavet flødeboller med marcipanbund og tørret hindbær

Her er hvad du skal bruge:

giver 16 stk

skumfyld:

½ dl vand
2 tsk citronsaft
150 gram sukker
75 gram glucosesirup eller druesukker
½ stang vanillekorn
100 gram æggehvide, pasteuriserede (4 hvider fra æg i størrelse M/L)

overtræk:

400 gram mørk chokolade, 70%

Bund:

200 g. marcipan

 

Sådan skal det gøres:

Marcipanbunde:

Rul macipanen ud mellem 2 stykker bagepapir. ca. 1/2 cm.

Brug et glas eller en rund form til at stikke bunde ud.

Bag bundene i 5-8 min. ved 180G

TIP: Det er en god ide at sætte to bageplader sammen, så bundene ikke bliver for mørke i bunden.

Skum:

Kom vand, citronsaft, sukker (inkl glucosesukkeret) og vanillekorn i en gryde.

Kog det uden låg indtil det har en temperatur på 117 grader. (brug et præcist stegetermometer)

Pisk æggehviderne stive med 1 spsk sukker.

Hæld langsomt siruppen i æggehviderne imens der piskes hele tiden. (En røremaskine er en meget god idé her.)

Pisk videre i ca. 15 minutter indtil det er en fast tæt masse, der holder formen.

Fyld den piskede æggehvidemasse i en frysepose. Klip et hjørne af den.

Sprøjt æggehvidemassen i en høj spiral/top på bundene.

Lad dem hvile 6-12 timer ved stuetemperatur. Du kan sagten starte om morgenen og afslutte om aftenen.

Chokoladeovertræk:

Smelt chokoladen over vandbad eller evt. temperer den.

Brug en hulske eller en lille paletkniv og stil din flødebolle på den.

Hæld chokoladen over med en ske og bank lige så stille hulskeen/paletkniven mod kanten af chokoladeskålen så det overskydende chokolade ryger væk. Stil dem tilbage på bagepladen med bagepapir, så er de nemmest at få af når chokoladen er størknet.

TIP: Drys evt. med tørret bær eller andet du kan lide, inden chokoladen er størknet.

Jeg stillede mine flødeboller på køl, da jeg syntes de er rigtig lækre, når de er køleskabskolde, istedet for stuetemperatur. Begge ting fungerer fint.

Velbekomme!

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Oldemors kokoskager