Nemme og lækre havregrynskugler

Hjemmebagt manitoba brød med røget laks og røræg

IMG_1653

Nybagt manitoba brød med lækker røget laks og røræg – Så bliver det ikke meget bedre!

Da jeg havde fri idag, havde jeg lyst til at bage et eller andet. Jeg havde for nyligt købt en pose manitoba mel, hvilket nok er en af mine ynglings mel! 😀 Jeg har hørt mange fortælle at de har svært ved at støve den op, men min lokale kiwi Minipris, har den altid i deres faste sortiment, gudskelov! Før jeg fandt melet i Kiwi Minipris, måtte jeg hamstre når jeg så den på i Netto’s reklame! Det problem har jeg heldigvis ikke mere!

Nå, men frem med melet, finde min ultra nemme og lækre opskrift frem på manitoba brød, som jeg idag valgte at lave til små flutes, da jeg ønskede størrelsen af brødskiven til at være lille og fin.

Her er hvad du skal bruge:

5 dl. lunken vand
15g. gær
600g. manitoba mel
20g. salt

Sådan skal du gøre:

Gæren røres ud i vandet. Melet kommes i og der røres i ca. 10 minutter, lad dejen hvile i 10 minutter og kom de 20 gram fint salt i. Og så røres der igen i omkring 10 minutter. Dejen er klistret men alligevel vil den gerne slippe lidt i skålen.

Lad nu dejen hæve i 1 time.

Strø godt med mel på bordet og hæld dejen ud af skålen. Form dejen til et stort brød eller 2 flutes. Kom brødet på en bageplade med papir og strø en smule mel over prøvet hvis det er nødvendigt, så viskestykket ikke hænger fast når du lader det hæve i en 20 minutters tid.

Bag brødet i en forvarmet ovn på 230C, bagetiden kommer selvfølgelig an på om du laver en brød eller 2 flutes. Mine flutes fik ca 15 min. Jeg plejer at bage brødet lidt anderledes.

Brød: 15 min. ved 230C, derefter skruer du ned til 200C i 10 min. og derefter slukker du ovnen og lader brødet stå de sidste 5 min. i den slukkede ovn.

Prøv dig frem! Bank på brødet, lyder det hult er det nok færdigt. 🙂

OBS; jeg fik desværre intet billede af brødet før det var skåret ud og pyntet med laks og røræg. Sorry, sætter billede ind næste gang jeg bager brødet igen!

Velbekomme!

Amatørkokken

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Nemme og lækre havregrynskugler