hjemmelavet madpandekager med pulled chicken og tzatziki!
Hjemmelavet madpandekager med pulled chicken og tzatziki er en lækker og sund ret! Det gør godt i mavsen!
Her er hvad du skal bruge:
Madpandekager:
3 æg
0,5 tsk. salt
125 g hvedemel
75 g majsmel (kan udskiftes med hvedemel)
3 dl. mælk
Olie til stegning
Pulled chicken:
2 store kyllingebryst
2 forårsløg
3 fed hvidløg, knust
140 g tomatpure (2 små dåser)
2 spsk sennep
1 spsk brun farin
1 1/2 spsk paprika
1/2 tsk salt
5 dl liter æblecider
Tzatziki:
2 agurk
500 g. græsk yoghurt
3 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
salt og peber
Sådan skal du gøre:
Madpandekager:
Alle ingredienser blandes sammen og steges på panden i olie. De kan med fordel laves en smule tykkere end alm pandekager.
Pulled Chicken:
Rør hvidløg, tomatpure, sennep, farin, paprika og salt sammen.
Put kyllingen i en pose sammen med marinaden og lad det marinere på køl i min. 12 timer
Hæld kylling inkl alt marinaden i et fad med sølvpapir over.
Varm ovnen op til 150 grader. Hæld cideren ved siden af kødet, tilsæt hakket forårsløg, sæt låget på og sæt gryden i ovnen i 10 min. skru herefter ned på 110 grader og lad kødet når en kernetemperatur på 95 grader eller ca. 3 time. Kødet skal være meget mørt! Træk kødet fra hinanden med to gafler og vend det sammen med 1-2 dl af den varme marinade
Tzatziki:
Skær agurkerne på langs og den “vandige” del af agurken fjernes med en ske.
Riv agurkerne groft, og pres vandet ud af dem.
Rør græsk yoghurt grundigt sammen med salt og peber. Tilsæt derefter revet hvidløg, (olivenolie) og det revet agurk.
Smag til igen, før du lader det trække op køl, i min.2-3 timer. Desto længere tid den trækker, desto mere smag får tzatzikien.
Tips
*Olien kan undlades, hvis du anvender en græsk yoghurt 10%.
Nu er der kun tilbage at sammensætte din madpandekager med salat, pulled chicken og tzatziki!
AmatørkokkenVelbekomme!
Lækker ret! Jeg brugte 1 kg kyllinginderfilet og lavede det i min slowcooker i stedet for ovnen (6 timer på high). Det blev vildt lækkert og meget mørt.