Grydestegt nakkefilet i rødvin
Grydestegt nakkefilet i rødvin!
Grydestegt nakkefilet i rødvin var virkelig en vinder da vi lørdag aften satte os til bordet. Kødet var så lækkert og mørt uden at være trævlet, og sovsen!! omg sovsen var helt fantastisk! Bliver helt sikkert ikke sidste gang at jeg bruger denne opskrift.! 😀
Det skal du bruge:
1 stk. nakkefilet (Min var på ca. 1 kg)
Tørret timian, rosmarin og salt til krydring af nakkefilet
2 dl. rødvin
2 spsk. honning
2 løg
2 hvidløg
4 dl. vand
2 oksebouillonterninger
Sådan skal det gøres:
Nakkefiletten tjekkes for størrere klumper fedt. Derefter krydres den rundhåndet med tørret timian, rosmarin og salt.
Derefter skæres løg og hvidløg i mindre stykker.
I en stor gryde brunes kødet rigtig godt.
I en mindre gryde tilsættes rødvinen, løg, hvidløg og honning. Og der skrues godt op.
Når kødet er brunet godt og rødvinen koger godt, hældes rødvinen og løgene over nakkefilet. Nu skal rødvinen koge ind til det er tykt som sirup.
Imens hælder du 4 dl. vand og 2 oksebouillonterninger i den gryde hvor rødvinen lige har været i. Når vandet koger og terningerne er opløst tilsættes det ovneni kødet og rødvinen og låget lægges på.
Nu skal steges stå i halvanden times tid ved svag varme. Man kan kun lige kunne se at væden simre.
Når der er gået halvanden time eller når steges er ca. 70° tages den op og lægges i sølvpapir, så den holdes varm, imens du laver din sauce.
Husk at sigte væden fra gryden, så den ikke bliver grumset.
Lav derefter din sovs som du ønsker den. Jeg brugte kun en smule fløde, kulør, jævner og salt. Mere behøvede min ikke, da den allerede var ekstrem smagfuld fra rødvinen osv. 😀
Dette blev resultatet. Nakkefilet med ovnbagte kartofler, ærter, hjemmelavet agurkesalat uden sukker og selvfølgelig sovsen! Og hundene var helt klar til at gribe, hvis der skulle falde noget ned!
Opskriften på ovnbagte kartofler finder du her
Opskriften på hjemmelavet agurkesalat uden sukker finder du her
Velbekomme!
Ingen kommentarer endnu