Glaseret langtidsstegt nakkefilet i stegeso
Glaseret langtidsstegt nakkefilet i stegeso er SÅ lækkert!
Jeg vil gerne indrømme at jeg ELSKER kød! – Og der er da bestemt ikke noget bedre end en glaseret nakkefilet som er langtidsstegt i en stegeso på 100° i et par timers tid.
Her er hvad du skal bruge:
1 nakkefilet af ca. 1 kg.
4 gulerødder
2 alm. løg
2 fed hvidløg
2 dl. øl (gerne mørk)
salt
peber
Glasering:
1 dl. brun farin
1 spsk. stærk sennep
1 spsk. soya
1 spsk. ketchup
1 tsk. salt
peber
Sådan skal det gøres:
Skær løg, hvidløg og gulerødder i grove stykker.
Brun grøntsagerne i lidt fedtstof. Inden grøntsagerne tages af panden hældes 1 dl. øl i. Bare lige for at få det hele med fra grøntsagerne og panden af.
Hæld grøntsager og øl i stegesoen.
Krydr nakkefilet med salt og peber og brun den på alle sider. Hæld den sidste dl. øl ved nakkefilet, når den er brunet godt. Læg nakkefilet over i stegesoen på toppen af grøntsagerne. Tilføj 1 dl. vand til øllet som stadig er på panden, og hæld det derefter over nakkefilet i stegesoen.
Læg låget på og lad stegen stege i 2,5-3 timer ved 100° eller til den er ca. 70-75° Gerne mere, hvis du ønsker at bruge et termometer.
Bland nu alle ingredienserne til din glasering sammen og stil den på køl til den skal bruges.
Når tiden er gået. Tager du stegesoen ud af ovnen og skruer op på 200° varmluft (gerne varmluft/grill, hvis din ovn er udstyret med dette)
Hæld væsken og grøntsagerne over i en gryde med en si, så du kun får væsken. Så kan der laves en lækker sovs på det. Grøntsagerne kan du serverer til dit lækre stykke kød senere.
Nakkefiletten ligger nu alene i stegesoen. Hæld det halve af glaseringen over nakkefilet og stil den i ovnen uden låg, når ovnen er nået op på de 200°
Når du kan se at glaseringen så småt begynder at boble, tager du din nakkefilet ud igen og hælder resten af glaseringen over.
Når du syntes at glaseringen er færdig og er blevet mørkgylden og “sprød”, tager du nakkefileten ud og den er klar til servering.
Velbekommen!
Amatørkokken
Hvis man smider 3-3,5 kg. nakkefilet i en stegeso – hvor lang tid tror du så det skal have?