hjemmelavet hollandaisesauce

Fyldte rødspætteruller med persille og bacon

1936152_10208357534563625_4446843515321878133_n

Fyldte rødspætteruller med persille og bacon

Jeg er normalt ikke god til prale eller blive rost, jeg bliver så genert og ved ikke hvad jeg skal sige, men men men, den her opskrift fandt jeg på forleden dag og da mormor og jeg satte os til bords og tog den første mundfuld, må jeg nok sige at jeg lige var ved at falde af stolen. Smagene eksploderede i min mund. Persille, bacon, rødspætte, min hjemmelavet hollandaise, som i kan finde opskriften på her, det smagte virkelig helt fantastisk! wow! 😀 Den vil også være super god som en lille forret. 😀 okay okay okay, nok pral herfra.

Her er hvad du skal bruge:
til 5 små rødspættefiletter

1 pk. rødspættefiletter
1 bundt persille
1 pk. bacon i strimler
1 fed. hvidløg
1 skive franskbrød
ca. 1/2 dl. olie
1 tsk. salt
1 tsk. peber

Sådan skal det gøres:

Start med at stege dine baconstrimler, så de bliver ultra sprøde. Læg dem på et stykke køkkenrulle og lade dem køle af.

Persille, hvidløg, franskbrød, olie, salt og peber blendes til en ensartet masse. Hvis massen er for tør tilsættes lidt mere olie.

Rødspættefiletterne lægges på et spækbræt og duppes tørre med køkkenrulle.

Persillemassen fordeles på hver. Jeg havde 5 filletter på størrelse med en lille hånd.

Nu tager du dine afkølede baconskiver og putter dem i en pose og knuser dem, så de bliver til fine små stykker.

Fordel bacon på hver filet. Gem lidt til pynt.

Rul nu en rædspættefilet sammen og læg på et stykke film. Rul filmen omkring filetten og rul rædspætten hen af borden imens du holder i enderne så det til sidst ender som en fin lille “pølse. bind enderne sammen henover rullen og forsæt til alle rullerne er rullet og bundet sammen.

Varm en gryde med vand, når vandet små simre, lægges rødspætterullerne i og låget lægges på. Det er vigtigt at vandet ikke koger, da fisken kun skal tilbederes ved lav varme. Det tager ca. 15-20 min. afhængig af størrelsen på din fisk selvfølgelig, eller til fisken er hvid. Brug evt. et stegetermometer til at checke temperaturen (ca. 65°)

Når fisken er færdig, klippes den ene ende af filmen af og fisken rutcher nemt ud af filmen og holder sin fine “pølseform”, anret den evt med en hjemmelavet hollandaise, så er der ikke et øje tørt!

Velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

hjemmelavet hollandaisesauce