Frokost på ITC Køge

Super lækker og luftigt foccacia Brød

IMG_0442

Foccacia brød smager fantastisk, og så er det bare vildt lækkert til div. supper og kødretter. Det er så nemt at gå til, der skal forholdsvis få ingredienser til at lave et perfekt foccacia brød. For mit vedkommende giver rosmarinen og saltet på toppen lige det sidste pift!

Det skal du bruge:

25g gær
3 dl. vand
1,5 tsk. salt
0,5 tsk sukker
0,5 tsk. rosmarin, tørret
3 spsk olie
200g. hvedemel
300g durummel

Drys:

2 spsk olie
0,5 tsk salt
rosmarin, tørret

 

Sådan skal du gøre:

Bland gæret med det håndvarme vand, sukker, salt, rosmarin, olivenolie og durummel. Lad det forhæve ca. 30 minutter, til det begynder at boble.

Tilsæt næsten alt hvedemelet og begynd at ælte.
Tag det ud på bordet og ælt mere mel i, dejen skal være blød og den skal æltes til den er elastisk.

Læg dejen i en olieret skål – drej den rundt så der kommer olie på alle sider af dejen. Lad dejen hæve i en time.

Rul dejen ud i en mellemstor bradepande med bagepapir, næsten på str. med bagepladen.

Læg dejen over på bagepladen og pensel den med de 2 spsk. olivenolie. Efterhæv dejen i ca 1/2 time.

Drys salt og rosmarin over og lav nogle små fordybninger i dejen med tommelfingeren.

Bag brødet midt i ovnen 20-25 min ved 225 grader C. alm. ovn til det er gyldenbrunt.

Prøv også at stikke små halve tomater i dejen inden bagning

IMG_20160927_090231

Velbekomme!

Amatørkokken

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Frokost på ITC Køge