Sund, kalorielet kylling i karry med blomkålsris - Amatørkokken anbefaler

Flettet kanelkrans med hvid glasur

IMG_20160812_164641

Flettet kanelkrans med hvid glasur

Uhhh, den her opskrift er altså guf. Kanel i remoncen, kardemomme i dejen. Det siger da sig selv! 😀 guf guf

Her er hvad du skal bruge:
1 stor eller 2 “små”

Dejen:
25 g gær
1 dl mælk
2 æg
75 g blødt smør
300 g hvedemel
1 tsk. kardemomme
1 tsk. salt
1 spsk. sukker

Remoncen:
125 g smør
125 g sukker
3 tsk kanel

Hvid glasur:
Flormelis
Varmt vand

Sådan skal det gøres:

Lun mælken til den er “lillefinger” varm. Rør gøren ud i mælken.
Tilsæt derefter hvedemel, sukker, salt, kardemomme og æg.

Når dejen er ensartet tilsættes blødt smør og der røres godt igennem til dejen igen er ensartet.
Til at starte med ser dejen rimelig våd ud, men det skal de være. Bare rør dejen godt igennem. Gerne på en køkkenmaskine i 5 minutters tid.

Tag den ud på et mel drysset bordet og ælt den sammen så den danner en stor bolle. I en skål der smurt lidt med olie, lægges dejen i, dækkes med et viskestykke og stilles lunt i 30-60 minutter til den har dobbelt størrelse.

Remoncen laves simpelt ved at røre alle ingredienserne sammen, til det er blandet godt.

Rul dem ud i en rimelig stor rektangel, og smør remonce på. (Hvis remoncen er svær at smøre ud, kan du bruge en kniv eller ske dyppet i kold vand.)

Rul derefter dejen sammen som til kanelsnegle.

I midten, på langs af dejen skæres der hele vejen igennem. Næsten! Lad et lille stykke være uskåret, så er det nemmere at “flette”

Nu til fletningen af dejen.

Kryds de to stykker dej henover hinanden. Der hvor der er skåret, hvor lagene ligger indeni, skal hele tiden vende opad. Dette gøres indtil dejen er flettet helt igennem.
Til sidst kan du tage det stykke der ikke er skåret igennem. (Der hvor fletningen starter.) og skære igennem og lægge indover hinanden som du har gjort med resten.

Nu kan du vælge at lave 1 stor krans, eller 2 mindre. Jeg valgte at lave to mindre. Så jeg skar fletning over på midten. Og lagde dem hvert især på en bageplade med bagepapir til en rund krans og prøvede så godt som muligt at lægge de to ender så godt sammen som muligt.

Lad den/dem efterhæve på bagepladen og dækket til i 30-60 minutter igen, til den har den har ca dobbelt størrelse igen. Bag den så ved ca. 210C i 12 minutter, til den/dem er gylden udenpå. Samme bagetid ligegyldig størrelse.

IMG_20160812_092758

Velbekomme!

 

Amatørkokken

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Sund, kalorielet kylling i karry med blomkålsris - Amatørkokken anbefaler