Citron Roulade Med Lemoncurd, Mascarponecreme Og Brændt Marengs

Firkantet lagkage med brune bunde, vaniljecreme, bananer og chokoladecreme!

Firkantet lagkage med brune bunde, vaniljecreme, bananer og chokoladecreme!

En lækker firkantet lagkage med vaniljecreme, bananer, knuste oreos og smurt op med black magic chokoladecreme.

Da jeg havde bagt mine bunde skar jeg dem til så de passede til mit fad, så får man heller ikke de kede ujævne sider af kagen 😉

 

Her er hvad du skal bruge:
1 stor firkantet kage

Kakao-lagkagebunde (2 stk):
9 æg
340 g. sukker
270 g. hvedemel
65 g. kakao
2,5 tsk. bagepulver

Vaniljecreme:
3 æg
6 spsk sukker
3 spsk majsstivelse
4,5 dl sødmælk
2 tsk Vaniljesukker
2 dl. piskefløde

Chokoladecreme:
1 L piskefløde
4 dl. sukker
2 dl. kakaopulver
2 tsk. vaniljesukker

Bananer
Oreos
Chokolade og bær til pynt

Sådan skal det gøres:

Start med vaniljecremen:
Kom alle ingredienser i en gryde undtagen piskefløden. Den skal vendes i senere, så vi har en lidt lettere vaniljecreme.
Varm det hele op ved middel varme, indtil cremen koger op og bliver tyk. Under hele forløbet røres der konstant i cremen, så den ikke brænder på i bunden.
Tag cremen af varmen og lad den blive helt kold.

Inden cremen skal bruges piskes piskefløden til blød skum. Pisk den kolde cremen godt igennem inden flødeskummen vendes forsigtig i.

Kakaolagkagebunde:
Æg og sukker piskes til en lys og luftig æggesnaps i ca. 5-10 min.
Bland de tørre ingredienser og si dem ned i æggesnapsen. Vend forsigtigt men grundigt til det bliver en ensartet masse. Husk at komme godt ned i bunden, hvor de tørre ingredienser tit gemmer sig.
Fordel dejen på 2 bageplader med bagepapir. Sørg for at sprede den godt ud og lige udover det hele.
Bag 1 bund af gangen ved 180° varmluft 10-15 min. eller til de er gennembagte. tjek med en nål eller tændstik.
Lad bundene køle helt af inden kagen samles.

Chokoladecreme:
Alle ingredienser kommes i en skål og der piskes til der er godt stiv. Hold godt øje med at der ikke piskes for meget.

Samling af kagen:

Læg en bund på det fad du skal servere kagen på.
Smør bunden med vaniljecremen og drys med knuste oreos.
Dæk hele kagen med bananskiver og læg den sidste bund ovenpå.
Smør kagen op med chokolademoussen og stil den på køl til den skal bruges.

Inden servering pyntes kagen som du ønsker 🙂

 

Velbekomme!

 

Amatørkokken

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Citron Roulade Med Lemoncurd, Mascarponecreme Og Brændt Marengs