Fastelavnsboller af wienerbrødsdej med syltetøj – trin-for-trin billeder af fremgangsmåde
Fastelavnsboller af wienerbrødsdej med syltetøj
Der er jo ikke til at komme udenom at det snart er fastelavn og derfor skulle der da også en fastelavnsbolle opskrift op på bloggen.
Jeg er ellers ikke selv er den store wienerbrødsspiser, men hold op hvor er de her fastelavsboller lækre.
Jeg har gjort mit bedste for at få lavet en god opskrift med gode beskrivelser af udførelsen, så alle kan være med! 😉
Her er hvad du skal bruge:
12 stk.
wienerbrødsdej:
20 g. gær
1 dl. kold mælk
250 g. hvedemel
1/8 tsk. salt
15 g. sukker
1 tsk. æg
225 g. smør til udrulning
borgmestermasse:
50 g. marcipan
50 g. flormelis
50 g. smør
1 æg til pensling
12-18 tsk. syltetøj, evt. æble, hindbær eller sveske
Flormelis til glasur
+ kakao eller frugtfarve til glasuren.
Sådan skal det gøres:
1. Gæren opløses i den kolde mælk og resten af ingredienserne tilsættes.
2. Dejen æltes kort sammen, dette gøres nemt i hånden. Dejen må kun æltes til den er samlet og ensartet. Dejen opbevares på køl når der ikke arbejdes med den.
3. Dejen rulles ud så den er 1 længde bred og 3 længder lang. Sørg for at drys med masser af mel, så dejen ikke sidder fast i bordet eller på kagerullen.
4. Med et rivejern, river du smørret på 2 dele af dejen.
5. Pres smørret let fladt på dejen.
6. Fold nu den del der ikke er smør på 1/3 ind over dejen.
7. Fold nu den sidste del af dejen med smørret ind over.
8. Vend dejen så “enderne” vender ud til hver side, og ikke op og ned.
9. Så skal du folde første gang. Fold i 3 lag. Et såkaldt “3 fold”
Rul dejen ud i 1 længde bred og 3 længder lang.
11. Fold den sidste fold indover resten af dejen.
12. Lad dejen hvile i køleskabet i 10-15 min.
13. Gentag step 8, 9, 10 og 11 igen.
14. Læg dejen på køl igen i 10-15 min.
15. Gentag for sidste gang step 8, 9, 10 og 11. Lad dejen hvile i endnu 10-15 min. i køleskabet.
16. Rul dejen ud i 30cm X 40cm og inddel i 12 felter, så hver felt er 10cm x 10cm
17. Lav borgmestermassen ved at blande blødt smør, flormelis og marcipan til det bliver til en ensartet masse.
Fordel 1 tsk. borgmestermasse på hver af de 12 felter.
18. Fold hver hjørne ind mod midten. Vend bollen om og lav et let fordybning med fingrene i midten.
19. Lad fastelavnsbollerne hæve et lunt sted, på en bageplade med bagepapir i 1 time.
20. Når bollerne har hævet, trykkes dejen endnu engang ned i midten så der er plads til syltetøj.
Pensl bollerne med pisket æg og læg en 1 tsk. syltetøj i hvert hul.
21. Bag fastelavnsbollerne i 10-15 min. ved 220° al afhængig af ovn.
22. Når fastelavnsboller er kølet af, pyntes de med glasur og serveres samme dag.
Brug kogt vand til glasuren, så løber den ikke så meget.
Tip:
Hvis du ønsker at fryse fastelavnsbollerne, kan dettes sagtens gøres inden bagningen.
Følg anvisningerne til step 18. og frys dem derefter ned.
Når de tages op, stilles de på bordet til optøning i ca. 1 time eller i køleskabet natten over.
Derefter følges opskriften igen fra step 19. med en times hævning et lunt sted.
AmatørkokkenVelbekomme!
Ingen kommentarer endnu