De lækreste koldhævede manitoba boller

De skønneste lemon crinkle cookies

IMG_20160528_134708

De skønneste citron cookies

Igen en af disse opskrifter hvor man næsten ikke kan vente til de er færdige. Dette er en amerikansk opskrift men jeg valgte dog at lave en smule om i den, så den passede til det danske køkken og vores udvalg af ingredienser. De er super lækre bløde indeni og sprøde udenpå. Hvis du er til smagen er citron, så har du fundet den rette opskrift! Jeg er hooked! 😀

Her er hvad du skal bruge:

250 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
150 g. blødt smør
250 g. sukker
1,5 spsk. citronskal
1 æg
1 æggeblomme
2 spsk citronsaft
1 tsk. vaniljesukker
1-2 spsk. gul frugtfarve (valgfrit)
100 g. flormelis

Sådan skal det gøres:

Tænd ovnen på 175° alm. ovn.

Bland mel og bagepulver.

I en anden skål piskes blødt smør, sukker og citronskal luftigt. Tilsæt derefter ægget og derefter æggeblommen. Citronsaft og gul farve og piskes indtil ensartet. Til sidst piskes langsomt de tørre ingredienser i, indtil dejen er ensartet.

Kom flormelis i en lille skål.
Lav kugler (af 15g) af dejen og vend dem i flormelisen så de er helt dækket. Læg dem på en bageplade med bagepapir med god afstand. Bag dem i 10-13 min. Lad dem køle af på en rist med bagepapir og opbevar dem i en lufttæt beholder.

Amatørkokken

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

De lækreste koldhævede manitoba boller