De lækreste peanutbutter kyllingespyd!
De lækreste peanutbutter kyllingespyd!
Det er efterhånden en del år siden at jeg lavede disse lækre kyllingespyd for første gang, hjemme i min mors køkken. Jeg bryder mig normalt ikke om peanutbutter, som amerikanerne ellers hellere end gerne labre i sig med en ske direkte fra glasset. Men men men, blander man peanutbutter, hvidløg, soja sauce, lime/citron og en smule vand, så har du den lækreste marinade til din kylling. Jeg bruger kyllingeinderfiletter, da de passer perfekt på et spyd, der hurtigt bliver brunet på panden i lidt olie og så i ovnen. uhm bliver helt lækkersulten! Jeg serverede kyllingespydene med en fantastisk salat med grillet ferskner og squash. Min opskrift er bevist ikke i mål, da det er en smagssag.
Her er hvad du skal bruge:
Spyd
Kyllingeinderfiletter
Et par gode spiseskefulde peanutbutter
Et par presset fed hvidløg. Alt efter hvor meget du ønsker hvidløgssmagen.
Godt med sojasauce
Lime/citron saft
Vand til at fortynde marinaden med.
Salt, men husk at sojasauce er salt så smag dig frem.
Peber
Olie til stegning
Sådan skal det gøres:
Bland alle ingredienserne til marinaden og bland det godt sammen med kyllingefiletterne i en skål. Stil på køl i et par timer.
Læg spydene i vand i 10 min. tid.
Dyp spydene tørre og put de marinerede kyllingeinderfiletter på spydene.
Derefter varmes olien op i panden og kyllingen steges kort ved middel varme og steges færdige i ovnen ved 200º til de har en kernetemperatur på 75º.
Server kyllingen på et fad med spæde blade og friske kvarte af citron/lime
Velbekomme!
Ingen kommentarer endnu