Hjemmelavet smovse skumfiduser!

De lækreste peanutbutter kyllingespyd!

IMG_20160603_205457

De lækreste peanutbutter kyllingespyd!

Det er efterhånden en del år siden at jeg lavede disse lækre kyllingespyd for første gang, hjemme i min mors køkken. Jeg bryder mig normalt ikke om peanutbutter, som amerikanerne ellers hellere end gerne labre i sig med en ske direkte fra glasset. Men men men, blander man peanutbutter, hvidløg, soja sauce, lime/citron og en smule vand, så har du den lækreste marinade til din kylling. Jeg bruger kyllingeinderfiletter, da de passer perfekt på et spyd, der hurtigt bliver brunet på panden i lidt olie og så i ovnen. uhm bliver helt lækkersulten! Jeg serverede kyllingespydene med en fantastisk salat med grillet ferskner og squash. Min opskrift er bevist ikke i mål, da det er en smagssag.

Her er hvad du skal bruge:

Spyd
Kyllingeinderfiletter

Et par gode spiseskefulde peanutbutter
Et par presset fed hvidløg. Alt efter hvor meget du ønsker hvidløgssmagen.
Godt med sojasauce
Lime/citron saft
Vand til at fortynde marinaden med.
Salt, men husk at sojasauce er salt så smag dig frem.
Peber
Olie til stegning

Sådan skal det gøres:

Bland alle ingredienserne til marinaden og bland det godt sammen med kyllingefiletterne i en skål. Stil på køl i et par timer.
Læg spydene i vand i 10 min. tid.
Dyp spydene tørre og put de marinerede kyllingeinderfiletter på spydene.
Derefter varmes olien op i panden og kyllingen steges kort ved middel varme og steges færdige i ovnen ved 200º til de har en kernetemperatur på 75º.

Server kyllingen på et fad med spæde blade og friske kvarte af citron/lime

Velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Hjemmelavet smovse skumfiduser!