Hjemmelavet klejner med cognac

De bedste vaniljekranse med en hemmelig ingrediens

De her vaniljekranse er bare så ultra lækre, kunne aldrig drømme om at bruge en anden opskrift igen! – De skal prøves!

Her er hvad du skal bruge:

375 g smør
1 æg
vaniljekorn af 1 vaniljestænger
5 tsk. vaniljesukker
250 g sukker
125 g mandler eller mandeleml
375g hvedemel
125g. Kartoffelmel
1/4 tsk. bagepulver

Sådan skal du gøre:

Mel, kartoffelmel, bagepulver og vaniljesukker sigtes ned i en skål, og smør hakkes i.

I en anden skål piskes æg, sukker og vaniljekorn til æggesnaps.

Hæld melblandingen i æggesnapsen og ælt det godt sammen. Det skal være helt ensartet og fast.

Mandlerne hakkes meget fint, så det kan komme igennem stjernehullet i kødhakkeren. Bland mandlerne i dejen.

Pak dejen ind i køkkenfilm og læg den på køl i et par timer og gerne natten over, for det første så dejen bliver fast og så for at al smagen fra vaniljekornene trænger ordenligt ud i dejen.

Forvarm ovnen på 185C (varmluft)

Kør dejen igennem kødhakkeren og form små ringe af 8-10 cm dej.

Bag vaniljekransene på en bageplade med bagepapir og kun en bageplade i ovnen af gangen i 8 min. eller til de er let gyldne.

Velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Hjemmelavet klejner med cognac