De bedste vaniljekranse med en hemmelig ingrediens
De her vaniljekranse er bare så ultra lækre, kunne aldrig drømme om at bruge en anden opskrift igen! – De skal prøves!
Her er hvad du skal bruge:
375 g smør
1 æg
vaniljekorn af 1 vaniljestænger
5 tsk. vaniljesukker
250 g sukker
125 g mandler eller mandeleml
375g hvedemel
125g. Kartoffelmel
1/4 tsk. bagepulver
Sådan skal du gøre:
Mel, kartoffelmel, bagepulver og vaniljesukker sigtes ned i en skål, og smør hakkes i.
I en anden skål piskes æg, sukker og vaniljekorn til æggesnaps.
Hæld melblandingen i æggesnapsen og ælt det godt sammen. Det skal være helt ensartet og fast.
Mandlerne hakkes meget fint, så det kan komme igennem stjernehullet i kødhakkeren. Bland mandlerne i dejen.
Pak dejen ind i køkkenfilm og læg den på køl i et par timer og gerne natten over, for det første så dejen bliver fast og så for at al smagen fra vaniljekornene trænger ordenligt ud i dejen.
Forvarm ovnen på 185C (varmluft)
Kør dejen igennem kødhakkeren og form små ringe af 8-10 cm dej.
Bag vaniljekransene på en bageplade med bagepapir og kun en bageplade i ovnen af gangen i 8 min. eller til de er let gyldne.
Velbekomme!
Ingen kommentarer endnu