fyldt svinemørbrad med champignon, løg, æble, bacon, hvidløg, feta og persille

De bedste og nemmeste dybstegte dobbelt panerede løgringe!

IMG_20160706_182336

De bedste dybstegte dobbelt panerede løgringe!

Jeg har aldrig været dén, der lavede meget friturestegt mad, men da mormor tryllede en frituregryde frem fra skabet, blev vi jo nød til at prøve den! – og hvad var ikke bedre at prøve end dybstegte løgringe. Først prøvede jeg med en enkel panering af tempura dej, den er virkelig simpel og der er så en masse tricks til at få den mere luftig, men da den kom i frituren (Du kan sagtens bruge en gryde) blev de så tynde og ja bare ikke som jeg ønskede dem. Så jeg endte med at dyppe dem i tempuradejen og direkte over i rasp og jeg fik de flotteste løgringe! Og de smager jo ikke mindst fantastisk. Jeg serverede mine løgringe til en god hjemmelavet burger, men de passer også godt til en velkomst snack, på tapasbordet. Mulighederne er mange!

Her er hvad du skal bruge:

Store alm. løg

Tempuradej:
2 æg
1½ dl. mælk (Vand og øl kan også bruges)
½ tsk. salt
½ tsk. bagepulver (Kan undlades)
100 g. hvedemel

Rasp
Friture/smagsneutral olie til stegning.

Sådan skal det gøres:

Varm olien på i en frituregryde eller en alm. gryde til mellem 150 – 180° (Jeg anbefaler en alm. gryde, da den gerne må have en stor overflade, så du kan lave flere løgringe på en gang. De synker nemlig ikke til bunds, og hvis de rører hinanden for meget vil de sætte sig sammen)

Skær løgene i ringe af ca. 1 cm. i tykkelse.

Bland alle ingredienserne til tempuradejen, og pisk godt så der ikke er klumper i dejen.

Hæld rasp på en tallerken.

Når olien er klar gør du således;
Dyp løgringene i tempuradejen og derefter over i raspen. dæk dem  til i rasp så de ikke klistre mere. Derefter over i olien. Pas på det er varmt! Vend løgringene 1 gang under stegningen så de får farve på begge sider. Læg dem derefter over på en tallerken/fad med køkkenrulle.

Du behøver ikke tænke over om løget er tilbedredt, når de paneringen har fået farve og er “færdige” – De er færdige! 😉

Velbekomme!

 

Amatørkokken

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

fyldt svinemørbrad med champignon, løg, æble, bacon, hvidløg, feta og persille