Paprikagryde med kylling og blomkålsris (195 kcal. pr. portion)

dampede boller (Steamed buns) med coleslaw og tynde skiver af entrecote bøffer

IMG_20160913_200051

dampede boller (Steamed buns) med coleslaw og tynde skiver af entrecote bøffer

Den her opskrift er virkelige bare mums!
Super bløde dampede boller der bliver lavet i en dampkoger, hvilket jeg ikke havde, så jeg fandt ud af hvordan jeg kunne lave min egen. Den viser jeg jer selvfølgelig længere nede i indlægget.
Man kan nærmest bruge alt slags kød. Jeg fandt nogle lækre entrecote bøffer i mit lokale supermarked som jeg lød lægge i et fad med rødvin og sølvpapir over i et par timer ved ultra lav varme, og det blev sååå mørt! Jeg vendte de tynde skiver i chili og bbq sauce.
Svinekød er også ret populært, såsom pulled pork.
En coleslaw og lidt frisksnittede grøntsager blev serveret dertil!
Put det hele i en super lækker dampet bolle og du er i himlen! 😀

Her er hvad du skal bruge: 

Dampede boller:

180 g. varmt vand
15 g. gær
1 tsk salt
1 spsk sukker
380 gram hvedemel
2 spsk. olie + olie til pensling

Coleslaw:

1 dl. creme fraiche 9%
½ spsk mayonnaise
1 tsk dijonsennep
1 tsk friskpresset citronsaft
½ tsk sukker
½ – 1 tsk groft salt
friskkværnet peber
2-3 groftrevne gulerødder
125 g fintsninttet hvidkål
Evt. et par dråber tabasco

2 entrecote bøffer
1,5 dl. rødvin (kan undlades)
1,5 dl. vand
barbecue sauce og chili til kødet

Friskskåret:
gulerødder
porrer
forårsløg
purløg
Frisk chili

Sådan skal det gøres:

Dampede boller:

Bollerne: Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt, 1 spsk olie og sukker. Arbejd melet i lidt af gangen. Dejen skal være forholdsvist tør. Ælt den godt igennem og lad den hæve overdækket til den har dobbelt størrelse. Form 10 boller af samme størrelse (cirka 60-65 gram pr bolle) og rul dem ud til ovaler. Smør lidt olie på halvdelen af bollen og fold dem indover hinanden over den olierede del. Lad dem hvile i ti minutter cirka.

Over en gryde med kogende vand kommes en kinesisk dampkoger (eller en hjemmelavet dampkoger). Kom lidt bagepapir i bunden så de ikke hænger fast. Kom bollerne i og lad dem dampe i cirka 10 minutter. Jeg måtte gøre det af flere omgange. (Find hjemmelavet dampkoger til sidst i indlægget)

Coleslaw:

Vend forsigtigt creme fraiche og de øvrige ingredienser sammen.

Vend til sidst de revet gulerødder og  snittet hvidkål i dressingen og stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag den færdige coleslaw til.

Entrecote bøfferne:

I et lille fad kommes bøfferne, rødvin og vand i, og tildækkes med sølvpapir.
Stil dem i ovnen ved. 80° varmluft i et par timer.
Når bøfferne er færdige skæres de nemt ud i tynde skiver og vendes i bbq sauce og chili hvis du ønsker det.

Snit de friske grøntsager og server med lune dampede boller, coleslaw og tynde skiver kød.

 

Som lovet, den hjemmelavede dampkoger!

Du starter med at forme 3 sølvpapir kugler og lægger dem i bunden af gryden.
IMG_20160913_164029

Så kommes et fad over der kan tåle varme. Sørg for der er der er plads ude i siderne så dampen kan komme op. IMG_20160913_164036

Så tilsættes vandet, så det dækker et par cm. af bunden. Husk at lægge bagepapir i fadet så bollerne ikke sidder fast.
IMG_20160913_180705

Pas på når du åbner for låget at dampen/kondens vandet ikke rammer bollerne, så bliver de lidt seje, der hvor vandet har ramt.
Og pas selvfølgelig på ikke at brænde sig på dampen, for den er mega varm! Jeg har tjekket! 😀

IMG_20160913_183650

Velbekomme!

Amatørkokken

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Paprikagryde med kylling og blomkålsris (195 kcal. pr. portion)