dampede boller (Steamed buns) med coleslaw og tynde skiver af entrecote bøffer

Cremet kyllingesuppe med persille og bønnespirer! :D

IMG_20160918_181222

Cremet kyllingesuppe med persille og bønnespirer!

Nu er efteråret virkelig begyndt at vise sig.
Det er koldt og det regner. Næsen løber måske en smule.
Hvad kunne passe bedre end denne lækre cremede kyllingesuppe.
Jeg tilføjede både persille og bønnespirer i min opskrift. Det giver lidt ekstra smag og fylde, og så er den jo bare dejlig varm, når man kommer hjem ind fra et køligt efterårsvejr!

Her er hvad du skal bruge:

Fond:
1 kylling
1 porrer
1 bundt persille
2-3 gulerødder
1 løg
10 Peberkorn
Salt
Vand

Til Suppen:
75 g. Smør/margarine
1,5 dl. hvedemel
Alt fond fra overstående opskrift
2,5 dl. Piskefløde/madlavningsfløde
Ca. 1/2 dåse Bønnespirer (kan undlades)
Evt. Et par dråber Tabasco, hvis du ønsker et lille kick.
Lidt persille til pynt

Sådan skal det gøres:

Start med at at lave Fonden.

IMG_20160918_132515
Skær porrer, løg, gulerødder og persille ud. Og put det i en stor gryde sammen med peberkorn og en god skvat salt.
Derefter lægges kyllingen i gryden, og der fyldes vand i så det dækker kyllingen. Lad det koge til kyllingen er færdig kogt.
Pil kødet af kyllingen og gem det til senere. Du kan evt. putte skrogen tilbage i gryden igen, når du har pillet kødet af, hvis du ønsker mere smag. Ellers sigtes fonden fra grøntsagerne og gemmes til senere.

I en ny gryde smeltes smørret og melet tilføjes. Saml det til en melbolle. Sørg for at melet lige bliver ristet en smule af inden du begynder at tilføje skiftevis fonden og fløden. (Der skal mere fond end fløde, Husk at smage til undervejs)
Når suppen er som du ønsker den. I forhold til tykkelse, så smager du den til med salt og peber, evt. Et par dråber Tabasco. Derefter tilføjer du bønnespirer og kyllingekødet.
Anret i dybe tallerkner med hakket persille og et godt stykke brød!

Jeg brugte mere fond end fløde, da jeg brugte madlavningsfløde og den er lidt tykkere end alm fløde. Tabascoen er for at give lidt kick i suppen, ikke smag som sådan. Men den er også super lækker i sig selv.

Den hurtige:
Man kan vælge at bruge hønseboillion og springe hele fond delen over. Kyllingkød i tern kan købes på frost i de fleste butikker.

Velbekomme!

Amatørkokken

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

dampede boller (Steamed buns) med coleslaw og tynde skiver af entrecote bøffer