Svampet og lækkert amerikansk bananbrød

Chokoladetærte med chokoladetop!

IMG_20160521_233718

Chokoladetærte med chokoladetop!

Min lillebror ringede til mig kort tid før sin fødselsdag og spurgte om jeg ikke var frisk på at lave desserten, gerne med chokolade. Jo da, det ville jeg da gerne! Så jeg gik i tænkeboks og fandt frem til denne lækre chokoladetærte, hvor man i hvert fald ikke skal være chokolade forskrækket. Den er vild! Jeg er selv ikke den store chokoladespiser, så et lille stykke til mig og jeg var chokolade mæt for et godt stykke tid! 😀 Man starter ud med at lave mørdejen og chokolade flanen, som bliver bagt sammen og derefter kommes endnu et lag chokolade på toppen og så skal den bare have lov til at stå og hygge sig i køleskabet i en dags tid. Så samtidig med at den er super lækker, kan den laves i forvejen og gæsterne er vilde med den! For guds skyld, skær små stykker! Man kan altid få mere! 😉

Her er hvad du skal bruge:
24 cm. tærteform med løs bund

Mørdej:
300 g. hvedemel
150 g. blødt smør
100 g. flormelis
1 æg
Korn fra 1 vaniljestang

Chokoladeflan:
60 g. mørk chokolade 70%
50 g. smør
50 g. sukker
2 æg

Chokoladetop:

2½ dl piskefløde
50 g glukosesirup
½ dl neutral olie (majs eller solsikke)
250 g mørk chokolade, 70 pct.
Revet skal af en vasket appelsin
Saft af en halv appelsin

Sådan skal det gøres:

Mørdejen:
Ælt alle ingredienserne sammen. Lad dejen hvile en halv time, før den rulles tyndt ud og fores i en 24 cm tærteform med løs bund. Tryk dejen godt fast.

Chokoladeflan:
Hak chokoladen fint og smelt den og smøret ved MEGET svag varme. Pisk æg og sukker til en tyk æggesnaps. Vend forsigtigt de to ting sammen, til massen er ensartet. Hæld chokoladeflanen i formen og glat den ud, så den er helt jævn og fordelt ud til kanten. Bag kagen ved 160 grader 15-20 minutter, til dejen har sat sig.

Afkøl kagen.

Chokoladetop:
Hak chokoladen. Kog fløde, glukosesirup og olie op. Riv den yderste skal af appelsinen, pres saften og kom den i skålen med chokoladen. Hæld 1/3 af den varme flødeblandingen over chokolade. Tilsæt resten, når chokoladen er rørt ud, lidt efter lidt.

Fordel den stadig varme chokoladetop på kagen, der skal være kold. Lad kagen stå til næste dag, evt. frys den nogle timer, så den er lettere at skære smukt ud med en skarp kniv, dyppet i koldt vand.

IMG_20160521_233541Velbekomme!

Amatørkokken

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Svampet og lækkert amerikansk bananbrød