Ovnbagte kartofler med krydderier

Fantastisk chokolade-karamelkage

IMG_20160325_184910

Chokolade-karamelkage

Chokolade-karamelkage, er en lækker kage med en sprød bund, blød karamel i midten og til sidst et lag mørk chokolade på toppen. Kagen er forholdsvis nem at lave selvom vi snakker 3 forskellige lag, og så smager den bare virkelig lækkert.

Kagen kan holde sig på køl i en uges tid, og den kan også fryses, hvis man mod forventning har rester tilbage. Chokoladen bliver lidt grålig, når kagen kommer på køl i flere dage eller i fryseren, men det kan minimeres ved at pakke den grundigt ind, og det har ingen indflydelse på smagen.

Her er hvad du skal bruge:
Til en form på ca. 20×20 cm.

Bund
125 gram smør
140 gram hvedemel
140 gram brun farin
50 gram kokosmel

Karamelfyld
1 dåse kondenseret mælk (sødet)
3 spsk. sirup/ahorn
lidt salt
30 gram smør

Chokoladeovertræk
125 gram mørk chokolade
25 gram smør

Sådan skal det gøres:

Smelt smørret og bland det med brun farin, kokos og mel og rør det godt sammen.

Tryk dejen ud i et fad på ca. 20x20cm.

Bag bunden i 12-15 minutter ved 175 grader, indtil den er lysebrun.

Mens bunden bages, laves karamellen. Bland den kondenserede mælk, salt, smør og (ahorn)sirup. Lad det koge op under omrøring, og lad det stå på varmen uden helt at koge i ca. 10 minutter, så det bliver lidt tykkere og en anelse mørkere.

Når bunden er bagt første gang, så hældes karamellen på bunden og bages i yderligere 10-15 minutter, eller indtil karamellen er fast og gylden.

Lad kagen køle helt af.

Hak chokoladen fint. Smelt smørret og rør chokoladen i. Når chokoladen er helt opløst, så overtrækkes kagen med chokoladen.

Lad kagen sætte sig i mindst et par timer men gerne natten over. Når kagen skal serveres, så skæres den forsigtigt ud i små kvadrater.

Velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Ovnbagte kartofler med krydderier