Hindbær fyldt med hvid chokolade

cheesecake med skovbærgelé, hindbær fyld med hvid chokolade og mini marengskys

img_20170422_220406_858

cheesecake med skovbærgele, hindbær fyld med hvid chokolade og mini marengskys

Endnu en lækker opskrift på cheesecake, denne gang i en større udgave med skovbærgelé.

Her er hvad du skal bruge:
springform 26 cm

Kiksebund:
380 g. digestive kiks
180 g. smør

ostecremen:
600 g. flødeost natural
4,5 blade husblas
150 g. flormelis
skal af 2 økologiske citroner
3,75 dl. piskefløde
et par dråber rød frugtfarve (Det skal kun være en sart lyserød farve. Det gør kagen super flot og farven fra skovbærgelen og ostecremen er ikke for vild)

Skovbærgelé:
300 g. skovbær (Frosne)
2,5 dl. vand
40 g. sukker
3 blade husblas

Pynt:
hindbær fyldt med hvid chokolade
Mini marengskys

Sådan skal det gøres:


kiksebund:
Kiksene knuses til pulver. Smørret smeltes.
Bland de to ting sammen.

Hæld kikseblanding i en springform med bagepapir i bunden og pres det godt, så blandingen er helt flad og dækker hele bunden. Stilles i køleskabet til ostecremen er klar.

Nu til ostecremen:
Start med at putte husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter.
Imens piskes ost, flormelis, citronskal og et par dråber rød frugtfarve sammen.
I en anden skål piskes fløden til blød skum.
Husblassen kommes i en lille gryde sammen med det vand der må hænge ved og smeltes ved svag varme.
I en ny skål blandes den smeltede husblas med et par skefulde flødeskum. Resten af flødeskummet blandes med osteblandingen og til sidst kommes husblassen/flødeskummen i.
Hæld cremen over kiksebunden og køl i minimum 2 timer.

Skovbærgelé:
Start igen med at putte husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter.
Bring skovbær og vand i kog og lade det koge i 10 minutter. Sigt det så kun saften er tilbage. Opløs sukker i saften og når den er opløst tilsættes husblassen. Sæt geléen på køl i ca 10 minutter. Efter 10 minutter er den klar til at blive hældt over kagen.
Sæt kagen på køl igen i minimun 2 timer.

Det færdige resultat med pynt af hvide marengskys og hindbær fyldt med hvid chokolade!

img_20170422_204716img_20170422_210045

Velbekomme!

Amatørkokken

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Hindbær fyldt med hvid chokolade