Cheesecake med oreobund og jordbær gelé
Cheesecake med oreobund og jordbærgelé
En god cheesecake til dessert eller kaffen er da slet ikke til at stå for. Engang syntes jeg at det var så besværligt og husblas, farligt farligt. Men det er jo lige til at gå til. Med en god håndmixer, er du jo næsten allerede færdig! 😉
Her er hvad du skal bruge:
Ca. 17 cm. i dia. springform.
Bund:
150 g. oreos
50 g. smeltet smør
Ostecremen:
4 blade husblas
400 g. flødeost natural
100 g. flormelis
2 tsk. fintrevet citronskal (Fra øko. citron)
2½ dl. piskefløde
Jordbærgeléen:
200 g. jordbær (Jeg brugte frosne)
2 dl. vand
50 g. sukker
4 blade husblas
Sådan skal det gøres:
Oreos knuses helt fint, det gøres nemt i en minihakker.
Smørret smeltes og blandes med de knuste oreos.
Hæld oreoblanding i en springform med bagepapir og pres det godt, så blandingen er helt flad og dækker hele bunden. Stilles i køleskabet til ostecremen er klar.
Nu til ostecremen.
Start med at putte husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter.
Imens piskes ost, flormelis og citronskal godt sammen.
I en anden skål piskes fløden til blød skum.
Husblassen kommes i en lille gryde sammen med det vand der må hænge ved og smeltes ved svag varme.
I en ny skål blandes den smeltede husblas med et par skefuldeflødeskum. Resten af flødeskummet blandes så med osteblandingen og til sidst kommes husblassen i.
Hæld cremen over oreobunden og køl i minimum 2 timer.
Bring jordbær og vand i kog og lade det koge i 10 minutter. Sigt det så kun saften er tilbage. Opløs sukker i saften og når den er opløst tilsættes husblassen. Sæt geléen på køl i ca 20 minutter. Efter 20 minutter er den klar til at blive hældt over kagen. Jeg hældte ca. halvdelen af geléen på kagen, hvis du ønsker det tykkere lag, hælder du selvfølgelig mere over.
Sæt kagen på køl igen i minimun 2 timer.
Så nemt er det! 😉
Velbekomme!
Ingen kommentarer endnu