Lækker luftigt koldhævet foccaciabrød med rosmarin

Cheesecake Med Brombærganache Og Brombærgelé

Cheesecake Med Brombærganache Og Brombærgelé
Cheesecake kan laves på så utrolig mange måder at man da dårligt at blive træt af det. 😀
Denne gang har jeg for første gang tilføjet en ganache som giver et virkelig lækker modspil mod den friske ostecreme.
Det er vigtigt i denne opskrift at ganachen er helt frossen inden ostecremen hældes over. Min var desværre lige absolut ikke rigtig frossen og det gjorde at den gerne ville følge med rundt med ostecremen men smagen var spot on, og næste gang sørger jeg for at den er helt frossen, for at få et utrolig flot snit! 😉

 

Her er hvad du skal bruge:
springform 21cm.

kiksebund:

350 g. digestive kiks
150g. smeltet smør

Brombærganache:
150g hvid chokolade
0,5 dl. piskefløde
0,5 dl. brombærsaft (100g. frosne brombær, 30g sukker og 0,2 dl vand)

Ostecreme:
400 g. natural flødeost. feks. philadelphia
3 blade husblas
160g. flormelis
skal af 2 økologiske citroner
2,5 dl. piskefløde

Brombærgelé:
300g. brombær
1 dl. vand
60 g. sukker
3 blade husblas

Sådan skal det gøres:

Kiksebunden:
Knus kiksene til pulver og bland det godt med det smeltede smør.
Læg bagepapir i bunden af din springform, ved at tage toppen af, lægge bagepapiret oven bunden, og til sidst sætte den øverste top på igen, så du får en helt stramt stykke bagepapir i bunden. Riv det overskydende bagepapir af siderne. 🙂 Stil kiksebunden i fryseren, imens du laver brombærganachen.

Brombærganachen:
Vi starter med at lave brombærsaften først. I en gryde kommes brombær, sukker og vand i, og det får et hurtigt opkog og derefter får lov at småsimre i 5 min. Hæld saften igennem en si og pres godt på bærerne, så alt saften kommer med ud.

Over et vandbad smeltets den hvide chokolade stille og roligt.
i en anden gryde kommes saft og piskefløde i og varmes lige op til kogepunktet.
Når chokoladen er smeltet kommer den varme fløde/saft blandes over chokoladen og der røres stille og roligt rundt indtil det er blandet en smule. Det vil se lidt sjovt ud men når du giver den en tur med blenderen, vil massen bliver flot og skinnende.
Hæld den over den frosne kiksebund og sæt den i fryseren.
Vent lidt med at lave ostecremen til du er sikker på at ganachen er helt frossen.

Ostecremen:
Start med at putte husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter.
Imens piskes ost, flormelis og citronskal godt sammen.
I en anden skål piskes fløden til blød skum.
Husblassen kommes i en lille gryde sammen med det vand der må hænge ved og smeltes ved svag varme.
Imens du pisker kraftigt hældes den smeltede husblas i ostemassen og der piskes til det er en hel enartet masse.
Til sidst vendes flødeskummet forsigtigt i.

Fordel den over den frosne ganache og sørg for at den er så lige så muligt. Og ja, det er ikke nemt! 😉

Lad den sætte sig et par timer i køleskabet inden du laver geleén.

 

Brombærgeleén:

Start med at putte husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter.
Brombær, sukker og vand kommes i en gryde og gives et hurtigt opkog og derefter lader det småsimre i 5 min.
Si saften over i en skål og husk at presse bærerne for saft.
Knug vandet af husblassen og put den i bærsaften og rør rundt til det er smeltet. Det går hurtigt.
Lad nu geleén køle ned til 35 grader eller til den er lunken.
Hæld den forsigtigt over din cheesecake og stil den tilbage i køleskabet til geleén er stivnet eller til den skal bruges. 🙂

 

Velbekomme! 

Amatørkokken

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Lækker luftigt koldhævet foccaciabrød med rosmarin