Lagkage med hvid chokoladecreme og hindbærcreme

Bedstefars skæg med rabarberfyld

12994424_10208357537323694_7259810786926301968_nBedstefars skæg med rabarberfyld


Bedstefars skæg er blevet en af de der kager man bare får alt for sjældent, men nu skulle det være, og mums hvor er den bare lækker. Rabarberfyldet fuldender bare hele kagen!

Her er hvad du skal bruge:

Bunden:
125 g sukker
125 g smør
4 æggeblommer
300 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
1½ dl mælk

Rabarberfyld:
750 g. rabarber
150 g. sukker

Marengs:
4 æggehvider
250 g. sukker

Sådan skal det gøres:

Vi starter lige med rabarberfyldet.

Skyl rabarberne og skær dem i stykker på 2-3 cm.

Kom rabarber og sukker i en gryde med en lille smule vand i bunden. Kog forsigtigt op og rør ofte. Rabarberne skal være udkogte. Blend til sidst massen og lad den køle af til den skal bruges.

Rør smør og sukker blødt og luftigt. Rør æggeblommerne i en ad gangen. hæld mel og bagepulver i skiftevis med mælk. Hæld i bradepande med bagepapir (ca. 30 x 40 cm) og bag i 15 min. ved 170°.

Imens kagen bager piskes hviderne halvstive og pisk så sejt med sukkeret tilsat ad 4-5 omgange.

Når kagen har bagt de første 15 minutter, smørres den med rabarberfyldet og toppes til sidst med marengsen. Derefter bages den yderligere 15-20 minutter, ved samme temperatur.

 

Velbekomme!

Amatørkokken

2 kommentarer

  • Anne Mette

    Kan kages fryses ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amatørkokken

      Der må jeg være dig svar skyldig, det ved jeg faktisk ikke. Jeg ved ikke hvordan marengsen vil reagere på frysning. 🤷‍♀️

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Lagkage med hvid chokoladecreme og hindbærcreme