'No knead' grydebrød i stegeso

Amatørkokkens lækre luftige hjemmelavede varme hveder! – Lige til at spise!

           img_20170510_104225_857

Amatørkokkens lækre luftige hjemmelavede varme hveder! – Lige til at spise!


Hveder var altid noget der blev købt. Men da dagene nærmerede sig store bededag, kunne jeg næsten ikke lade vær
Jeg blev da nød til at bage mine egne! – og wow hvor blev de lækre, som i virkelige store, bløde og luftige!
Det var vidst godt jeg lavede en hel brandepandefuld!
Mine hveder bliver lækre bløde, da de hæver den sidste del i en slukket ovn med et fad med kogende vand, så de dermed bliver dampet.

Her er hvad du skal bruge:
25 stk. til en stor bradepande.

50 g. gær
100 g. smør
2,5 dl vand
2,5 dl mælk
2 æg
2 tsk. salt
2 spsk. sukker
2 tsk. stødt kardemomme
Ca. 1 kg hvedemel

Sådan skal det gøres:

Smelt smørret.
Tilsæt vand og mælk deri. Derefter tilsættes gæren og røres ud i.
Æg, salt, sukker og kardemomme tilsættes til sidst inden melet røres i lidt af gangen. Ælt til sidst dejen godt igennem enten i hånden eller nemmest på en røremaskine.
Lad dejen hæve i en times tid, men den kan sagtens tåle at hæve længere.
Del dejen ud i 25 boller. Læg dem tæt sammen på en bageplade.

Sæt et ildfast fad i bunden af ovnen (ovnen skal være slukket) og hæld kogende vand i. Sæt herefter pladen med hvederne i ovnen og lad dem efterhæve i dampen fra vandet i ca. 30 minutter. Når hvederne er hævet til dobbelt størrelse og er vokset sammen, tages de og bradepanden med vand ud af ovnen og ovnen varmes op til 200 grader. Herefter sættes hvederne tilbage i ovnen og bager ca 15-20 minutter, til de er lysebrune og gennembagte.
Lad hvederne køle af, inden de skæres og ristes gyldne og sprøde i ovnen. Server med smør mm.

img_20170510_094655

img_20170510_102008

Velbekomme!

Amatørkokken

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

'No knead' grydebrød i stegeso