klassiske tarteletter med høns i asparges!

Amatørkokkens Cheesecake a la jordbærkage! WOW.

img_20170721_191824_895

Amatørkokkens Cheesecake a la jordbærkage! WOW. 

Da jeg skulle finde på en dessert, kunne jeg ikke bestemme mig for en klassisk cheesecake eller en lækker jordbærkage! argh krise altså! – Og måske alligevel ikke?!
Kunne man ikke bare forene disse to lækre kager i en?
Det kan jeg skisme love dig for at man kan!
Uha, det er altså ren nydelse!
Bunden er en klassisk kisebund tilføjet marcipan. Så kommes der et tynd lag mørk chokolade ovenpå, inden der sættes halve jordbær hele vejen rundt i kanten af springformen. Så kommes den klassiske cheesecake creme med et strejf af vanilje og citron. Til sidst lægges der halve jordbær over hele toppen af kagen og et goooodt lag ribsgelé ovenpå!
(Hvor er det kedeligt at kagen for længst er spist nu hvor jeg sidder og skal skrive opskriften på denne her lækkerbisken!)

Her er hvad du skal bruge:
16 cm springform  /  5-6 pers.

Bund:
180 g. digestive kiks
50 g. marcipan
90 g. smør

50 g. mørk chokolade 50-60%

Creme:
400 g. natural flødeost
100 g. flormelis
4 blade husblas
skal af 1 citron
2 tsk. vaniljesukker
2,5 dl. piskefløde

1 bakke jordbær
1/2 glas ribsgelé

Sådan skal det gøres:

Bund:
Knus kiksene og riv marcipan fint. Bland tingene godt sammen i en skål.
Smelt smørret og bland det med kiksemassen, så alt bliver “vådt”
Læg et stykke bagepapir i spænd i springformens bund. Fordel kiksebunden i et jævnt lag og pres det godt ned, så der ikke er noget synligt “smulder”
Stil springformen i fryseren i 20 min.
Find det fad frem som kagen skal serveres på, og vend den kolde kiksebund ud på fadet.
Smelt chokoladen og smør et TYNDT lag udover kiksebunden. Stil på køl imens du laver cremen.

Creme:
Læg husblas i blød i 10 min.
Imens piskes flødeost, flormelis, revet citronskal og vaniljesukker sammen.
I en anden skål piskes fløden til blød skum.
Knug vandet af husblassen og smelt den i en gryde eller mikroovn.
Hæld den smeltede husblas i flødeostemassen imens der piske kraftigt igennem.
Til sidst vendes flødeskummen i flødeostemassen og cremen puttes i en sprøjtepose.

Skyl og skær jordbærene over.

Nu tages bunden ud af køleskabet og springformens side sættes fast omkring kiksebunden. (Jeg brugte kantplast inden i springformen)
Stil de halve jordbær langs kanten af springformen med den skårede flade lang springformen, hele vejen rundt.
Sprøjt nu godt rundt omkring jordbærene langs kanten og i eventuelle huller der må være mellem jordbærene. Fyld nu resten op med cremen, så du til sidst har fyldt hele springformen op med creme op til jordbærenes kant. Bank fadet et par gange i bordet (Hold selvfølgelig godt fast i både fad og springform imens) og fordel med en kniv eller spartel cremen jævnt og lige på toppen. Stil kagen på køl i 2 timer.

Læg resten af de have jordbær på toppen. Smelt ribsgeléen og fordel den flydende og varme ribsgelé med en stor ske, først henover alle jordbærene så de får en lag gelé og til sidst i alle de huller der måtte være tilbage. Der behøves ikke at spare på ribsgeléen. 😉

Stil nu kagen i køleskabet i mindst eller indtil den skal spises. Den kan sagtens laves dagen i forvejen. Det bliver den kun bedre af! 😉

Tag forsigtigt springformen af kagen. Du kan evt. løsne kagen hele vejen rundt med en kniv først, hvis du ikke har brugt kantplast.

Lad kagen stå i 15 min i stuetemperatur før den serveres, så den ikke er alt for kold.

TIP: Jeg vil anbefale at bruge kantplast rundt om kagen, så er du sikker på at den slipper springformen og får en flot kant! 🙂

TIP: Varm ribsgeleen igen, hvis den stivner for hurtigt inden du når at hælde den over kagen.

Velbekomme!

Amatørkokken

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

klassiske tarteletter med høns i asparges!